BuitenpostOmdat ze met hart en ziel werkt, kregen de solo-exposities van Rita Bakhuijsen uit Warfstermolen de titel “Bezield schilderen”. Van donderdag 18 januari t/m vrijdag 6 april 2018  is haar werk te zien in het gemeentehuis te Buitenpost. 

Rita Bakhuijsen werd in 1950 geboren in Amsterdam en woont sinds enige jaren in Warfstermolen. Ze volgde een jaar kunstopleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunst in Den Haag en de vijfjarige vakopleiding aan de Kunstacademie van Leiden/Haarlem. Ze heeft zich gespecialiseerd in schilderen naar de werkelijkheid en maakt  figuratieve schilderijen in olieverf. Hierin laat ze in wisselende samenstellingen onderwerpen zien zoals portretten, stadsgezichten, dieren en landschappen. Een terugkerend thema is eenzaamheid. Voor de schilderes ligt de grootste uitdaging in het (zelf-)portret omdat (zoals ze zelf zegt) “gezichten misleidend zijn”. Naast vrij werk maakt ze ook werk in opdracht. Rita Bakhuijsen is geen onbekende in de kunstwereld: ze exposeert regelmatig en heeft een aantal nominaties in kunstboeken. Meer informatie over kunt u vinden op haar website www.ritazza.exto.nl

De expositie is openbaar en te bezoeken tijdens reguliere openingstijden van het gemeentehuis van maandag t/m vrijdag van 09.00-12.00 en 13.00 – 16.30 uur. Bezoekadres: Stationsstraat 18, 9285 NH Buitenpost.

Artikel uit de Streekkrant van 12 januari j.l.