Inschrijving Kunstweek Achtkarspelen 2018 begonnen

Twijzel –  Het jaarlijkse Rondje Kunstzinnig, Kunst&Kitsch, een Kunstveiling en nog veel meer.Tijdens Kunstweek Achtkarspelen worden kunst en kunstenaars in het zonnetje gezet. Er is plek voor alle kunstvormen en kan het niet gek genoeg.
De Keunstkrite opende per 1 januari de inschrijving.

Stichting Keunstkrite Twizel besloot vorig jaar alle kunstzinnige activiteiten binnen één Kunstweek te realiseren. “Eén week per jaar kunst en kunstenaars centraal is erg fijn en ook praktisch. Het aanbod is enorm en de inhoud zeer verschillend. Voor het publiek is er voor elk wat wils, voor deelnemende kunstenaars (de professionals en de serieuzere amateurs), is het een geweldige week om te netwerken,” aldus de organisatie.
Voor de uitvoering van kunstroute en kunstmarkt 2018 is het dorp Augustinusga gekozen. Hiermee wordt aangesloten bij het project “Portraits & Paradise” dat verspreid over het jaar op verschillende manieren de aldaar geboren kunstschilder Willem Bartel van der Kooi (1768-1836) eert. “Van der Kooi was een 18de/19de-eeuwse portret- en genreschilder. In de huiskamertaferelen kan men vaak een verhaal terugvinden.
Het thema van de Kunstweek Achtkarspelen 2018 is daarom “Fertel….Vertel!” geworden. Van de deelnemers wordt werk verwacht waar een verhaal omheen zit en bij Kunst&Kitsch zijn het ook de verhalen die het doen. Het thema sluit daarnaast aan bij de projecten van de Kulturele Haadstêd waarin volksverhalen zijn verwerkt. Zo wordt er een verband gelegd tussen de verschillende activiteiten”.
Tijdens het hele culturele jaar is er overigens ook aandacht voor de jeugd: de Keunstkrite heeft een speciaal kunsteducatief programma voor basisscholen opgezet. Tijdens de Kunstweek gaan de lessen o.a. over Willem Bartel van der Kooi.

Het programma ziet er als volgt uit:
Vrijdag 25 mei: feestelijke opening Kunstweek met muziek en poëzie voor alle deelnemers en vrijwilligers.
Zaterdag 26 mei en zondag 27 mei : Rondje Kunstzinnig. Expositie op bijzondere locatie(s) in Augustinusga.
Zaterdag 26 mei: Kunstmarkt in Augustinusga.
Zaterdag 2 juni: Kunst & Kitschdag te Buweklooster.
Zaterdag 2 juni: Ambacht/kunst en vintagemarkt in Buweklooster.
Zaterdag 2 juni: Kunstveiling te Buweklooster.

Voor alle activiteiten staat de inschrijving open: er worden kunstenaars, dichters, fotografen, standhouders en veilinginbreng gevraagd.
Het is ook mogelijk om aanvullende kunstzinnige of muzikale activiteiten in de Achtkarspelen te melden; deze worden in de PR meegenomen.
Informatie over voorwaarden, locaties en tijden zijn via het secretariaat op te vragen.
Informatie bij Stichting Keunstkrite Twizel: info@keunstkrite.nl

meer info