In deze nieuwsbrief

  • Iedereen een Kunstzinnig 2018 toegewenst!
  • Aanmelding Activiteiten Kunstweek 2018
  • Vacatures
  • Aanmelding excursies
  • Expositie Rita Bakhuijsen in gemeentehuis

Iedereen een Kunstzinnig 2018 toegewenst!

De beste wensen voor iedereen! Voor al onze vrijwilligers, onze sponsoren, donateurs, fans en uiteraard alle kunstenaars, dichters en muzikanten die we in de afgelopen jaren mochten bijtellen. Iedereen die de kunst een warm hart toedraagt wensen wij een heel goed begin van hét culturele jaar 2018 toe!
Dat het maar een topjaar mag worden!

2018: het jaar van de waarheid!?

Met Leeuwarden als een van twee culturele hoofdsteden van Europa wordt 2018 hét jaar van de Kunst en Cultuur in Friesland. Of niet? Komen de voorspellingen uit? Kan alles (financieel) gerealiseerd worden? Komen Friese kunstenaars toch nog aan bod? We zullen het gaan meemaken: 2018 wordt het jaar van de waarheid. Erop of eronder!
Als het aan Achtkarspelen ligt lukt het in ieder geval wel. Er worden tientallen lokale en regionale activiteiten georganiseerd die de gemeente in een overzichtelijk boekje met kalender bij de inwoners onder de aandacht zal brengen. Wie alle Friese activiteiten wil bekijken kan terecht op de speciale website van de provincie.

Natuurlijk komt de Keunstkrite ook met eigen activiteiten. Er is gekozen voor aansluiting bij het  prachtige project  “Portraits & Paradise” rond schilder Willem Bartel van der Kooi uit Augustinusga. De Keunstkrite heeft hiertoe een speciaal educatief programma voor de basisscholen ontwikkeld.
Het dorp Augustinusga staat  ook centraal tijdens de Kunstweek van Achtkarspelen van vrijdag 25 mei t/m zaterdag 2 juni. Onze werkgroepen zijn al druk met de voorbereidingen.
Meer weten of meehelpen? Bel gerust of stuur een mail!

Aanmelding Activiteiten Kunstweek 2018

Vanaf NU kun je je aanmelden voor deelname aan de diverse activiteiten tijdens de Kunstweek  Achtkarspelen 2018 die loopt van vrijdag 25 mei t/m zaterdag 2 juni. Na aanmelding ontvang je verdere informatie.

Vrijdag 25 mei: feestelijke opening Kunstweek met muziek en poëzie voor alle deelnemers en vrijwilligers.
Zaterdag 26 mei en zondag 27 mei : Rondje Kunstzinnig. Expositie op bijzondere locatie(s) in Augustinusga. Er wordt werk gevraagd rond het thema: “Fertel…..Vertel!”…, dus werk met een verhaal erbij.
Zaterdag 26 mei: Kunst- en ambachtenmarkt in Augustinusga.
Zaterdag 2 juni: Kunst & Kitschdag te Buweklooster.
Zaterdag 2 juni: Ambachten- en vintagemarkt in Buweklooster.
Zaterdag 2 juni: Kunstveiling te Buweklooster.
Hele week: Keunstkrite Fotowedstrijd. Ook hier is het thema “Fertel…..Vertel!”…, dus foto’s met een verhaal erbij.

Je kunt ook zelf een activiteit aanmelden voor de kunstweek. Houd je open atelier of een muziekmiddag? Meld het bij ons en wij nemen deze dan mee in de PR.

Voor info en aanmelding klik je hier.

Vacatures

Zoals in elke dynamische organisatie is het ook bij de Keunstkrite een regelmatig komen en gaan van medewerkers. We zijn constant op zoek naar mensen die onze club willen komen versterken. Voor de Kunstweek zoeken we een organisatietalent met spierballen voor het coördineren van de Kunstmarkt en helpende handen bij de Kunstveiling. Dan zoeken we nog iemand ter ondersteuning van het secretariaat (voorbereiding en uitwerking vergaderingen, planning) en iemand voor de PR (tekstueel). Ben je een handige Harrie of Harriët, heb jij een paar handen en wat tijd over? Lijkt het je leuk om je in te zetten voor Kunst en Cultuur in onze regio? Je bent van harte welkom! info@keunstkrite.nl

Aanmelding excursies

Een aantal keren per jaar organiseren we een educatief tripje naar een museum. Op zaterdag 3 februari 2018 bezoeken we de Kunsthalle in Emden, waar we een rondleiding krijgen bij de tentoonstelling The American Dream. De volgende excursie staat gepland voor zaterdag 21 april 2018. We weten op dit moment nog niet welke interessante tentoonstelling we dan bezoeken: dat is nog even een verrassing! Museumkaarthouders hebben uiteraard vrij entree; de Keunstkrite betaalt de rondleiding en een kopje koffie/thee met wat lekkers.
Aanmelden graag vóór 25 januari (!): via info@keunstkrite.nl

Expositie Rita Bakhuijsen in gemeentehuis

Van donderdag 18 januari t/m vrijdag 6 april 2018 exposeert Rita Bakhuijsen met olieverfschilderijen in het gemeentehuis te Buitenpost. Rita Bakhuijsen werd geboren in Amsterdam en woont sinds enige jaren in Warfstermolen. Ze deed de  kunstopleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunst in Den Haag en de academie van Leiden/Haarlem.Omdat ze met hart en ziel schildert kregen haar solo-exposities de titel “Bezield schilderen”.
Meer over Rita op onze website!

 

Nieuwsbrief doorsturen aan vrienden en bekenden? Graag! Belangstellenden kunnen zich verder via de site aanmelden. Er zijn geen kosten aan verbonden. De nieuwsbrief verschijnt 4-6 keer per jaar. Afmelden kan via de link onderaan deze nieuwsbrief.

Donateur worden van de Keunstkrite kan altijd! Stort je bijdrage op NL07 RABO 0303 5075 94 t.n.v. Stichting Keunstkrite Twizel o.v.v. donatie 2018.
Voor bijdragen vanaf € 50 kom je op onze LIJSTVAN50 en maak je kans op een kunstwerk t.w.v. € 250 (uitreiking kunstweek).
Van sponsorende bedrijven plaatsen we graag een linkje op onze site! Meer informatie via de mail.

Aanmelden nieuwsbrief