Op zondag 27 mei a.s. geeft cultuurpubliciste Gerhild van Rooij een lezing over het leven en werk van kunstschilder Willem Bartel van der Kooi in de Augustinitsjerke in Augustinusga.

De kunsthistorica sluit op verzoek van de Stichting Keunstkrite Twizel aan bij de lopende expositie over de 18de-19de eeuwse kunstenaar die dit jaar centraal staat in het Kulturiele Haaddoarp van Achtkarspelen. De Keunstkrite werkt hierin nauw samen met de werkgroep Portraits & Paradise die meerdere activiteiten, waaronder een open lucht theaterstuk rond Van der Kooi organiseert. Kunstschilder Willem Bartel van der Kooi (1768-1836) werd in Augustinusga geboren. Hij gaf les aan de Franeker Universiteit en was o.a. leermeester van Sir Laurence Alma Tadema. Zijn werk hangt o.a. in het Rijksmuseum te Amsterdam en het Fries Museum te Leeuwarden.
Kunsthistorica Gerhild van Rooij is regelmatig gastspreker op festivals, bij culturele genootschappen en in musea.

Tijd: zondag 27 mei a.s. van 14.00-15.00 uur.
Locatie: Augustinitsjerke aan het Abrahamsplein te Augustinusga.
Kosten: € 5 p.p.

Graag aanmelden

NB. Ook voor deze activiteit kan de door de gemeente uitgegeven LF-2018bon “Achtkarspelen op syn bêst!” worden gebruikt!