De Kunstweek van Achtkarspelen staat dit jaar in het teken van het thema “Fertel!..Vertel!”. ‘Vertel’ is het begin van een gesprek. Een eerste stap waarmee je automatisch tegen de ander zegt: ik luister naar je. Vertel is een klein menselijk gebaar dat uiteindelijk voor iets groters zorgt: mensen verbinden die allemaal verschillend zijn. En dat lijkt relevanter dan ooit. Tijdens de Keunstkrite Kunstweek delen we die persoonlijke verhalen door middel van kunst en kunstzinnigheid. Kunstenaars laten hun verhaal zien waar bezoekers zich in herkennen en die aanzetten tot denken en gesprek. De Keunstkrite Kunstweek staat bol van mooie activiteiten. Dit jaar staat het dorp Augustinusga centraal en is er afgestemd op de KH2018-projecten rond kunstschilder Willem Bartel van der Kooi (1768-1836) die daar werd geboren.

Vrijdag 25 mei: 19.30 uur-22.00 uur Feestelijke opening voor deelnemers en vrijwilligers Keunstkrite door wethouder Sjon Stellinga van Achtkarspelen. M.m.v. wâldsjonger/dichter Meindert Talma en troubadour Melle Leegstra.

Zaterdag 26 mei: 11.00-17.0 uur Keunstkrite Kunstmarkt op het Abrahamsplein in Augustinusga. 11.00-17.00 uur Rondje Kunstzinnig met 5 centrale exposities in Augustinusga en 11 open ateliers in de wijde omgeving.

Doe mee met de stempelkaartenactie en maak kans op een kunstwerk naar keuze t.w.v. € 250 ! Expositie werk Willem Bartel van der Kooi in de AugustinÏtsjerke (werkgroep Portraits&Paradise). 14.00 en 15.00 uur Workshop Stemexpressie door zangeres/muziektherapeute Atsje Lettinga in Augustinusga. Aanmelding noodzakelijk!

Adressen Rondje Kunstzinnig

 

Zondag 27 mei: 11.00-17.00 uur Rondje Kunstzinnig met 5 centrale exposities in Augustinusga en 11 open ateliers in de wijde omgeving. Door mee met de stempelkaartenactie en maak kans op een kunstwerk naar keuze t.w.v. € 250 ! Expositie werk Willem Bartel van der Kooi in de AugustinÏtsjerke(werkgroep Portraits&Paradise). 13.00 -17.00 uur Muziekmiddag met Wander van Duin en (oud-)leerlingen bij de Binnen Markt in Buitenpost. 14.00 – 15.00 uur Lezing over leven en werk van Willem Bartel van der Kooi door kunsthistorica Gerhild van Rooij in Augustinusga.

Programma en route

Zaterdag 2 juni: Een hele dag Kunst, Cultuur en Historie op De Buwepleats op It Kleasterbreed 3 te Drogeham.
Rondleidingen om 11.00-12.00-13.00-14.00 uur.
10.00 – 15.00 uur Kunst&Kitsch. Laat meegebrachte voorwerpen beoordelen door deskundigen! Aanmelding noodzakelijk! 10.00-15.00 uur Ambacht & Vintagemarkt, open tuin, rondleidingen en exposities. Tevens zicht veilingstukken Keunstkrite Kunstveiling. 14.00 uur Optreden Ierse Folkband The Reel Thing in de tuin. 14.30 uur Prijsuitreiking Keunstkrite Fotowedstrijd 2018. 15.30 uur Keunstkrite Kunstveiling. Oude en moderne kunst uit Noord Nederland onder de hamer. 17.00 uur Trekking winnaar Stempelactie en feestelijke afsluiting Kunstweek door burgemeester Gerbrandy van Achtkarspelen.

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk, behalve de workshop, de lezing en het laten beoordelen van voorwerpen bij Kunst&Kitsch. Hiervoor betaalt u € 5 per persoon en maximaal 3 voorwerpen. 
meer info