Uitgangspunten

De Keunstkrite Fotowedstrijd is een wedstrijd voor amateurfotografen uit het noorden van het land.
De fotowedstrijd staat open voor deelname van elke foto die in Nederland is gemaakt. Foto’s uit andere landen zijn uitgesloten van inzending. Op deze manier creëren we een min of meer gelijk speelveld voor elke deelnemer.
De ingezonden foto’s worden beoordeeld door een deskundige vakjury na sluiting van de inzendtermijn. De finalisten bestaan uit de winnaars en runner-ups. Zij ontvangen persoonlijk bericht, via email op het opgegeven e-mailadres bij inschrijving. De uitslag wordt bekend gemaakt tijdens de Kunstweek van Achtkarspelen op zaterdag 2 juni 2018 op de Buwepleats te Drogeham (Frl).

Naast de Keunstkrite trofeeën, de eer en de aandacht, zijn er nog meer prijzen verbonden aan de Keunstkrite fotowedstrijd. Na afloop van de wedstrijd zullen de winnende foto’s worden geëxposeerd in showroom en interieurcafé van designers Pilat & Pilat in Twijzel gedurende twee maanden.

Thema

Het thema voor 2018 is: “Fertel!!….Vertel!”

Vertel’ is het begin van een gesprek. Een eerste stap waarmee je automatisch tegen de ander zegt: ik luister naar je. Vertel is een klein menselijk gebaar dat uiteindelijk voor iets groters zorgt: mensen verbinden die allemaal verschillend zijn. En dat lijkt relevanter dan ooit.

Niet alleen mensen hebben een verhaal, maar ook voorwerpen, dieren, en de natuur. Een verhaal dat vertelt mag worden. Tijdens de Keunstkrite Kunstweek delen we die persoonlijke verhalen door middel van beeld, in de vorm van een foto.

We maken iets wat ons eigen verhaal laat zien of waar we ons verhaal in kwijt kunnen. We nodigen mensen uit om verhalen te vertellen, maar ook om naar verhalen te luisteren en te kijken.  

Foto’s hebben een verhaal. Het idee dat erachter zit, hoe het is gemaakt, door wie het is gemaakt en waar en waarom het is gemaakt. Sommige foto’s zijn een verhaal, anderen illustreren een verhaal.

Opzet

De wedstrijd telt twee onderdelen:

  • “Keunstkrite fotograaf van het jaar”– voor volwassenen –  6 categorieën
  • “Keunstkrite fotografietalent van het jaar”; voor jongeren (tot 18 jaar) – 6 categorieën

Om in aanmerking te komen voor de titel “Keunstkrite fotograaf van het jaar” stuur je maximaal 10 foto’s in binnen één of meerdere van de in totaal zes categorieën.
Het inschrijfgeld bedraagt € 10,- waarvoor je maximaal 10 beelden kunt insturen.
Je bepaalt zelf hoeveel beelden je instuurt en voor welk onderdeel.

Jongeren onder de 18 jaar kunnen meedingen naar de titel: “Keunstkrite fotografietalent van het jaar”. Hiervoor is geen inschrijfgeld verschuldigd.

Per categorie is er een winnaar en een ‘runner-up’. Uit de categoriewinnaars wordt de uiteindelijke hoofdprijswinnaar gekozen. De procedure is gelijk in beide onderdelen.
De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 2 juni 2018 tijdens de Kunstweek van Achtkarspelen op de Buwepleats te Drogeham (Frl).

 

Categorieën;

Voor de fotowedstrijd onderscheiden we de volgende categorieën:

  • Mens & Cultuur : bv. portret zowel studio als locatie, straat fotografie enz.
  • Landschappen: landschappen, incl. weer en natuurverschijnselen.
  • Dieren: zowel in het wild levende zoogdieren als onze huisdieren (ook studio is toegestaan), reptielen en amfibieën, insecten, vogels en vissen in Nederland.
  • Planten en paddenstoelen: foto’s van planten en paddenstoelen. Binnen deze categorie vallen ook bomen, mossen en korstmossen.
  • Abstract en/of Detail: de nadruk ligt op vorm en structuur van zowel natuurlijke als niet natuurlijke onderwerpen.
  • Architectuur.

Voorbeelden

Doe je mee? We zijn reuze benieuwd naar je foto’s!
Stuur vanaf zondag 25 maart je foto’s in!
Uiterste inzendtermijn is zondag 20 mei 2018.

Inzenddatum verstreken