JAN RITSKES POËZIE EVENT

Besloten is om het Poëzie event gelijktijdig te laten plaatsvinden en onderdeel te maken van de Kunst & Cultuur route om de belangstelling en deelname te vergroten. De Jan Ritskes Poëzieavond vindt plaats in de tuin van het Simke Kloostermanhuis te Twijzel op 10 september 2021. Tijdens de 3-daagse wordt de tuin van het Simke Kloostermanhuis ingericht door deelnemende kunstenaars als rustpunt en plek voor inspiratie met daarbij Jan Ritskes en Simke Kloosterman rond 1900 als focus.

Tijdens de poëzieavond wordt een podium geboden aan Fries- en Nederlandstalige poëzie. De activiteiten worden omlijst met muziekoptredens en/of videopresentaties. Aanvullende activiteiten tijdens de 3-daagse zijn: ‘Typstra’s’ (gedichten on the spot), Plukverzen, Rondleidingen en expositie in de Simke Kloostermantuin, Een expositie met poëtische werken in de Petruskerk te Twijzel. Workshops “elfjes in beeld” waarin kleine gedichten worden verwerkt als beeldcollage.


Vrijdag 10 september 20:00-22.00 uur
Avondvullend programma m.m.v. Arjan Hut, Nyk de Vries en Sigrid Kingma
Muziek: Bruno Rummler en Erik de Boer

Zaterdag 11 september 15:00-16.30 uur
Voordracht Durk van der Ploeg – leest voor uit eigen werk 
Muziek: Klaas van der Werf (harp) en Baukje Toren (zang).

Zondag 12 september 15:00 –16.30 uur
Voordracht Gerda van der Wijk – over Simke Kloosterman 
Muziek: Melle Leegstra op gitaar.

Locatie: Tuin Simke Kloostermanhuis, Tsjerkebuorren 27, 9286 EZ Twijzel
Toegang is gratis!

Ook de Jan Ritskes Poëzie avond zal worden gestreamd via internet. Zodat zoveel mogelijk inwoners van Achtkarspelen kunnen meegenieten van dit unieke event.