OVER HET LOGO

Het logo van de Stichting Keunstkrite Twizel is gebaseerd op het kunstwerk “De Vader” Warrior uit 2005 van beeldend kunstenaar Rein Bril (1945). De afmetingen zijn 50×30 cm en het is gemaakt van multiplex, metaal en glas. “De Vader” Warrior is in particulier bezit. In 2009 werd het beeld geëxposeerd op NOK, het jaarlijkse podium voor kunst uit Friesland, Groningen en Drenthe dat kunstenaars selecteert uit diverse disciplines die opvallen door de kwaliteit van hun werk.

Rein Bril liet zich voor het werk inspireren door zijn eigen vaderschap en vond de vorm voor het beeld bij de Moai-beelden op Paaseiland. De Moai-beelden zijn oeroud en vele meters hoog. Ze gelden als bewakers van de eilandengroep. Net als zijn reusachtige familieleden in de Stille Zuidzee intrigeert het kleine beeldje met zijn stille, indringende blik. Het lijkt diepere lagen aan te boren in wat het aanschouwt en prikkelt daarmee de fantasie. Als strijder voor de kunsten, maar ook als gastheer voor belangstellenden waakt het beeld over De Keunstkrite.

Rein Bril was mede oprichter en van 2009-2010 bestuurslid van de Stichting Keunstkrite Twizel. Hij woont en werkt in Marrum.