Rondje Kunstzinnig op 2, 3 en 4 september

 

Op elf zorgvuldig uitgezochte bijzondere locaties in de gemeente Achtkarspelen zal bij ‘Rondje Kunst’ opnieuw de gelegenheid worden geboden dat bezoekers in contact kunnen komen met tientallen kunstenaars en hun werk.

 

Werk dat zoveel mogelijk is gemaakt met het thema ‘Perspectief’ als inspiratie. Nieuw is dat er op 2 september voorafgaand aan de opening kunstenaars op de locaties elkaars werk kunnen bekijken, in het verleden was dit niet mogelijk. Hiermee wordt onderlinge verbinding en betrokkenheid gecreëerd.

 

We kiezen we er bewust voor om min. 3 en max. 5 kunstenaars op 1 locatie plaatsen, ieder met een ander discipline. Daardoor is er voor elke bezoeker iets te zien van hun interesse, en wek je bij de bezoekers nieuwsgierigheid voor andere disciplines die ze anders hadden overgeslagen op de route. Opnieuw zullen een aantal gastkunstenaars worden uitgenodigd van buiten de provincie Friesland.

 

Nieuw tijdens Rondje Kunstzinnig is dat op enkele locaties dichters en vertellers een optreden verzorgen. Vertellers zullen zich zo mogelijk in historische kledij presenteren. De historische locaties die worden gekozen krijgen daardoor extra aandacht. Met de verhalen, die ter plekke verteld zullen worden, zal er extra verbinding worden gerealiseerd tussen de bezoekers en de cultuurschatten van deze streek.

 

Deze openbaart zich niet alleen in natuur (een prachtig coulisselandschap) en de prachtige monumenten, maar in bijzondere verhalen die wezenlijk ook onderdeel zijn van de plaatselijke cultuur. Heel vaak zijn bezoekers zich niet bewust van deze bijzondere culturele rijkdom. De momenten waarop de dichters en vertellers zullen optreden worden via de (vernieuwde)website, magazine en perspublicaties gecommuniceerd. Bezoekers kunnen zo hun eigen plan trekken.

 

Het doel van Rondje Kunst is niet alleen Kunst en Cultuur aan bezoekers te presenteren. Het biedt vooral de mogelijkheid tot ontmoeting & verbinding tussen jong en oud: niet alleen bezoekers met kunst en kunstenaars, maar ook elkaar, een vanzelfsprekendheid die we de laatste maanden zo node hebben gemist.

 

Kunstenaars zullen worden geïnterviewd, er zal online een video (live stream en via You Tube) gepresenteerd worden, ook zal er een digitale expositie gemaakt worden van Rondje Kunstzinnig. Kunstenaars presenteren niet alleen hun eigen werk, ze bieden het ook te koop aan, voor velen van hen is deze verkoop vanzelfsprekend ook belangrijk.