WERKGROEP LITERATUUR, MUZIEK & POËZIE

De werkgroep LMP bestaat uit vier personen en komt 10 keer per jaar bij elkaar. Eens in de twee jaar organiseert deze werkgroep de Jan Ritkses Poëzienacht in de tuin van het Simke Kloostermanhuis in Twijzel.

Ook het voorbereiden van kleine voorstellingen en concertjes in de regio en de invulling van het Literair Café valt onder deze werkgroep. Men houdt zich bezig met de programmering, de keuze van de locatie en de praktische inrichting van de evenementen.

Om goed beslagen ten ijs te komen zijn er veelvuldig contacten met schrijvers, dichters, uitgevers en sprekers. Er wordt een balans gezocht tussen Friestalig en Nederlandstalig aanbod. Voor de Jan Ritskes Poëzienacht worden de pijlen ook gericht op jong aankomend talent uit de regio. Daarbij hoort ook een stukje veldonderzoek.

De locaties waar de activiteiten plaatsvinden zijn o.a het Literair Café in Paviljoen MeM van de Muzykpleats in Buitenpost en daarnaast de Keunstkrite Matinées in Twijzelerheide. Ook worden er af en toe concerten georganiseerd o.a. in de Petruskerk te Twijzel.

Er wordt waar nodig of gewenst, ook samengewerkt met schrijversorganisaties, bibliotheken, boekhandelaren en uitgevers. Alle activiteiten komen voort uit eigen initiatief van de werkgroep. De interesse van de leden is leidend en de inbreng is dan ook afwisselend. Iedereen binnen de werkgroep heeft “iets” met literatuur of poëzie.

De vergaderingen, maar ook de activiteiten vinden plaats in een ongedwongen sfeer en worden vaak gecombineerd met muziek, een hapje en een drankje. Laagdrempeligheid en gezelligheid zijn belangrijke peilers. Er is ruimte voor aanvulling in deze werkgroep. Mocht u geïnteresseerd zijn om hieraan deel te nemen, neem dan contact op via info@keunstkrite.nl

Op dit moment bestaat de werkgroep uit:

  • Hetty Combs (voorzitter) 
  • Martie van den Blink 
  • Jaep Meems 
  • Johan Kootstra 
  • Vacature